Proeven van Vermoutdranken

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • vrijdag 20 april 2018 20u00 - 22u00
Parochiaal Centrum - OUDE-ABDIJSTRAAT 3, 9031 DRONGEN
We nodigen jullie uit op een gezellige info-, doe- en proefavond, onder begeleiding van Robbe Vercamer. Hij is leraar in het volwassenonderwijs en kok. Hij heeft een bedrijf in wijnopleiding. De keuken, maar vooral de bar kennen geen geheimen voor hem.
Vermout is een versterkte wijn, op smaak gebracht met aromatische planten en kruiden. Het is een bitter drankje, dat de laatste jaren terug aan belangstelling gewonnen heeft. Het wordt ook meer en meer gebruikt in cocktails.
Martini, Gancia, Cinzano, Nouilly Prat en St Raphaël zullen bij velen een belletje doen rinkelen. Het zijn dranken met enorm veel mogelijkheden
Daarom nodigen we jullie uit op een gezellige info-, doe- en proefavond, onder begeleiding van Robbe Vercamer. Hij is leraar in het volwassenonderwijs en kok. Hij heeft een bedrijf in wijnopleiding. De keuken, maar vooral de bar kennen geen geheimen voor hem.
In de workshop vermout benaderen we eerst kort theoretisch de drank vermout : waaruit bestaat vermout ? Hoe is die ontstaan ? Welke soorten bestaan er ? Welke zijn de voornaamste producerende landen. 
Daarna gaan we proeven : droog, zoet, wit, rood en enkele afgeleiden. Vervolgens kijken we hoe we die drankjes nu correct serveren, met ijs of zonder, welke garnering, welk glas en welke correcte hoeveelheid. 
Nadat we dit achter de rug hebben sluiten we de avond af met het bereiden van enkele cocktails op basis van vermout : Wat zegt jou „negroni” ? Of een dry Martini ? Enkele klassiekers afgewisseld met een hippe cocktail van deze tijd, maar nog steeds op basis van die heerlijke vermout.
 
Deze proefavond van vermoutdranken gaat door op dinsdag 20 april 2018 in het Parochiaal centrum Drongen, Oude-Abdijstraat 3, Drongen om 20.00 u.
Inschrijven voor 15 april door € 12 per persoon te storten op rekeningnummer 
BE60 7374 0601 5670 van Landelijke Gilde Drongen. Niet-leden betalen € 15.
Contactpersoon : Arsène Vanhulle, telefoon 09/226 28 37.
We hopen u op deze gezellige en smakelijke activiteit te ontmoeten. Niet te missen.


Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
Robbe Vercamer
Voor wie
Volwassenen (+18j)
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Drongen
Meer weten?
Prijs
€ 12,00
Niet-leden betalen € 15
Reservatie
door € 12 per persoon te storten op rekeningnummer BE60 7374 0601 5670 van Landelijke Gilde Drongen. Niet-leden betalen € 15.
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

09/226 28 37.

Meer activiteiten